STK'larda Kurumsal Öz Değerlendirme Modeli - İLKE Analiz

STK’larda Kurumsal Öz Değerlendirme Modeli

Editör

İLKE Vakfı çatısında yer alan TODAM’ın hazırladığı “STK’larda Kurumsal Öz Değerlendirme Modeli” STK’lar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.
STK’ların kendilerini değerlendirerek eksiklerini bulup gidermelerini hedefleyen bu modelin tanıtım toplantısının ardından çeşitli STK temsilcileri ve ilgili isimler görüşlerini paylaştılar.
Kendilerine teşekkür ederiz.

Ömer Torlak: “STK’ların kaynaklarını ve imkanlarını kullanma gücü artacaktır.

Türkiye’de gerçekten daha etkili ve verimli çalışabilecek çok sayıda STK var. Bu projenin, Türkiye’deki STK’ların kaynaklarını ve imkanlarını çok daha güçlü bir şekilde kullanmasına olanak sağlayacak bir proje olduğunu düşünüyorum. Eğer iyi niyetli bir şekilde tüm sivil toplum kuruluşları bu projeden yararlanmak isterse hem proje kendisini geliştirecek hem de topluma ciddi katkılar sağlayan STK’ların etki alanı gelişecektir.

Süleyman Ragıp Yazıcılar: “STK’ların kendileriyle yüzleşmesi için bir rehber!”

STK temsilcileri adına ilham verici ve merak uyandırıcı bir çalışma. İnsanın kendisiyle yüzleşmesi zordur; kanaatim o ki, kurumların kendileriyle yüzleşmesi daha da zordur. Bu projenin birçok STK’nın kendisiyle yüzleşmesi adına önemli bir rehberlik yapacağına inanıyorum. İnşallah bu projeyle STK’ların kendilerini doğru tahlil edip gelişme ve ilerleme yolunda doğru adımlar atacağına inanıyorum.

Nihat Alayoğlu: “STK’ların kendilerini geliştirmeleri, varlıkları kadar önemli.”

Gelişmiş ülkelere baktığımızda hem ülkelerin gelişmesine katkı sağlayan hem de toplumlara yön veren kuruluşların, sivil toplum kuruluşları olduğunu görürüz. Tabii bu önemli kuruluşların kendilerini geliştirmeleri de en az varlıkları kadar önemli. İLKE Vakfı tarafından geliştirilen “Sivil Toplum Kuruluşlarında Kurumsal Öz Değerlendirme Modeli”nin bu bakımdan büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bir sivil toplum kuruluşunun sahip olduğu tüm alanlarla ilgili çeşitli sorularla değerlendirme yapılan bu model, STK’ların, internet üzerinden kendini ölçmesi ve eksiklerinin farkına varması için çok önemli bir proje. Bu çalışmada emeği geçenlere bir STK yöneticisi olarak çok teşekkür ederim.

Nihat Kılıç: “Dijital ortamda kolayca erişilmesi çok faydalı”

Sivil Toplum Kuruluşlarımızın kurumsal kapasiteyi geliştirmek adına, kurumsal kaliteyi ölçebilecekleri ve çıkan sonuçlara göre de eksiklerini bulabilecekleri; bu eksikleri videolarla ve çeşitli PDF dokümanlarla giderebilecekleri bir çalışmanın hazırlanması STK’lar açısından çok değerli bir iş. Böyle bir çalışmanın dijital ortamda kolayca erişilebilir olması da çok faydalı.

0 yorum

Diğer Yazılar

Yorum yap


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/ilkeanaliz/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/ilkeanaliz/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/ilkeanali...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/ilkeanaliz/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35